Calendari viu

Calendari Viu és projecte vam iniciar conjuntament conjuntament amb la  documentalista Roser Duran i l’especialista en agricultura ecològica, Isabel Batlle i en Víctor Díez de Ulzurrum, meteoròleg amateur.

Calendari Viu és un calendari popular pensat per a l’era digital. A l’igual que els seus homòlegs anteriors, vol ser una publicació lliure i independent que utilitza les xarxes socials per difondre notícies i continguts que impulsen noves formes de vida i de benestar

Reprodueix l’essència dels calendaris populars informant amb senzillesa i serenitat en una societat cada vegada més accelerada. També volem afegir una tercer i darrer atribut: el de l’esperança, una paraula que darrerament està sorgint en molt mitjans de comunicació, sobretot en els no oficials)

El llenguatge és gràfic i directe  gràcies a l’aportació de les Xarxes Socials parlant de fets quotidians i propers així com,de  les cultures i societats, de  paisatges i espais  i les seves relacions. Parlem sense voler-ho, de Geografies

Origens: els calendaris populars o de pronòstics

Els calendaris populars o també coneguts com a calendaris de pronòstics, són les primeres publicacions massives que van arribar gràcies a la invenció de l impremta.

A part del calendari gregorià organitzat dies, setmanes i mesos, un calendari de pronòstics recollia dades astronòmiques, com les llunacions, els eclipsis de sol i de lluna o altres aspectes més pragmàtics per a la vida quotidiana com són el santoral, les festes movibles i les fires.

Anuncis