Què estic fent?

Calendari Viu és projecte el darrer projecte que estem iniciant conjuntament amb la  documentalista Roser Duran i l’especialista en agricultura ecològica, Isabel Batlle.

Calendari Viu, el meu calendariCalendari Viu és un calendari popular pensat per a l’era digital. A l’igual que els seus homòlegs anteriors, vol ser una publicació lliure i independent que utilitza les xarxes socials per difondre notícies i continguts que impulsen noves formes de vida i de benestar

Reprodueix l’essència dels calendaris populars informant amb senzillesa i serenitat en una societat cada vegada més accelerada. També volem afegir una tercer i darrer atribut: el de l’esperança, una paraula que darrerament està sorgint en molt mitjans de comunicació, sobretot en els no oficials)

El llenguatge és gràfic i directe  gràcies a l’aportació de les Xarxes Socials parlant de fets quotidians i propers així com,de  les cultures i societats, de  paisatges i espais  i les seves relacions. Parlem sense voler-ho, de Geografies

Origens: els calendaris populars o de pronòstics

Els calendaris populars o també coneguts com a calendaris de pronòstics, són les primeres publicacions massives que van arribar gràcies a la invenció de l impremta.

A part del calendari gregorià organitzat dies, setmanes i mesos, un calendari de pronòstics recollia dades astronòmiques, com les llunacions, els eclipsis de sol i de lluna o altres aspectes més pragmàtics per a la vida quotidiana com són el santoral, les festes movibles i les fires.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: